Vegan op bezoek?

Niets is zo gezellig als samen aan tafel zitten, vooral wanneer er voor iedereen heerlijke gerechten op tafel staan. Onze ervaren leraren delen graag een recept speciaal voor het verwelkomen van vegan vrienden of familie.

Geroosterde kikkererwten met salsa van ananas

Ingrediënten (4 personen)
200g kikkererwten (blik, gespoeld en drooggedept) kruiden: ½ kl komijn | ½ kl paprika | ½ kl cayennepeper | zout | Salsa | ¼ ananas | ½ rode ui (gesnipperd) | 2 el koriander (gehakt) | olijfolie | ½ rode chilipeper (gesneden) | 1 el limoensap | ½ kl suiker | peper en zout | Geroosterde kikkererwten met salsa van ananas

Werkwijze

  1. Snij de ananas heel fijn.
  2. Voeg de chilipeper, de rode ui, de suiker, koriander en het limoensap toe.
  3. Giet er een scheutje olijfolie bij en kruid met peper en zout.
  4. Meng alles goed onder elkaar.
  5. Dep de kikkererwten goed droog.
  6. Kruid ze met cayennepeper, komijn, paprika en zout.
  7. Hussel goed.
  8. Bak ze goudbruin en krokant in hete olijfolie.
  9. Laat uitlekken op keukenpapier.
  10. Schep de ananassalsa in glaasje en werk af met de kikkererwten.
  11. Druppel er nog wat olijfolie over en serveer.

Ben je enthousiast geworden? Vanaf september kun je weer instromen in onze veelzijdige kooklessen! Ontdek ons uitgebreide aanbod, waaronder koken en bakken, gastvrij koken, trendy koken, gezond koken en meer.