Folder CVO VOLT 2015-16

Textieldesign

Start lessen :
Einde lessen :
Frequentie : maximaal 1 /week
Inschrijven vanaf :
Inschrijvingsgeld : €90
Lestijden : 60
Lesmomenten
Lesmomenten later te bepalen

Module omschrijving

Naai je wel eens een t-shirt of kleedje? Vind je het leuk om telkens op zoek te gaan naar dé geschikte stof voor je project? Wat zou je er dan van vinden om die stof helemaal zelf te ontwerpen? Het zou je naaiprojecten nóg persoonlijker en unieker maken.

Inhoud

Met de cursus Start to Create: Textieldesign verkennen we de mogelijkheden om op de computer, met eenvoudige tools, zelf textieldesigns te creëren. Een t-shirtopdruk, een dekentje, 3m popelinekatoen voor je favoriete naaipatroon, een kussen,… en allemaal met je eigen design erop geprint: dat, en nog veel meer, zijn de mogelijkheden na deze cursus.
We vertrekken van de basis: technische termen zoals PNG, resolutie, ppi, pixelafmetingen, vectortekenen,… zijn na deze cursus geen mysterie meer. Je krijgt de smaak te pakken met eenvoudige projecten, en stap voor stap leer je meer over de wondere wereld van textieldesign.

Toelatingsvoorwaarden

basiskennis computervaardigheden – geen geavanceerde voorkennis nodig.

Mogelijke vervolgmodules

Photoshop Elements (aanrader!), Creatief op PC (zelfde niveau – eerder basis), Start to Design (geen textieldesign maar algemeen design- professionele softwarepakketten nodig)